Om mars och aprils träning

Så var det dags för en liten avstämning. Allt blev upp och ner och pannkaka i början av april då jag var i Ammarnäs nästan två veckor, inte hade min träningskalender med mig och dessutom åkte på ryggskottet/överbelastningen i ryggen. Dåligt tränat och dåligt antecknat. Nåväl, sammanställt ser det inte så illa ut ändå. Och vad gör väl det? Jag vill ju bara hålla koll så jag tränar tillräckligt för att må bra och inte snedfördelar för mycket åt något håll.

Mars

Överlag tränat på bra och kände mig stark! 26,5 timmar fördelat på 28 pass varav 3 pass skidor. 26 km skejt, mer än januari och februari tillsammans men ändå inte ens ett tredjedels vasalopp. Det här var inte en bra skidsäsong för min del.

April

Inledde med stor pepp inför påsken och såg framför mig massor med skidor och gym. Fick ont i ryggen och så var det med det. 19 pass ändå, fördelat på 16,5 timmar. En ganska stor andel är dock mojo flex, eftersom jag gick utbildning och körde flera sådana halvtimmespass på en helg. 20 km skidor och av det var det mesta skejt men 5 km klassiskt och ett 2,5-km-lopp då jag stakade som aldrig förr!

Bilden är över nuläget, det har gått några dagar in på maj så de senaste trettio dagarna börjar med en veckas vila för ryggen och för första gången leder jag inte min topplista. Figuren visar 60 dagar och där syns att det är lite för mycket rörlighet i förhållande till annat tycker jag, även om funktionell träning är fantastiskt bra och jag älskar somamove. Fokus nu blir att hitta tillbaka till styrketräningen i gymmet, stabiliserande coreträning och komma igång med löpningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s