Om att gymma tungt

HantlarJag har börjat gymma mer, som komplement bodypumpen och all funktionell träning. Det har jag bara gjort ytterst sporadiskt sedan jag slutade spela basket för tio år sedan. Då hängde jag i källaren på sporthallen var och varannan dag men sen dess har jag hållit mig till gruppträning och kroppsvikt. Nu har jag kommit igång så pass att jag nu sätter mål att jobba mot och jag tänker på de klassiska tre övningarna: knäböj, marklyft och bänkpress. Det gäller njuta av resan och av små framsteg, ikväll kände jag mig stark som aldrig förr när jag äntligen gick och hämtade hantlarna från det där stället ni vet där det inte är någon färg på hantlarna och de tyngsta väger nästan som jag själv. Grym känsla! Axelpress, bröstpress och flies innan jag gick iväg och mjukade upp mig och måndagsgänget med somamove. Nu blir det idrottsgalan för inspiration. Jag håller tummarna för Charlotte Kalla till Jerringpriset, den slutspurten i stafetten. Herregud, jag får gåshud bara jag tänker på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s