Om hemgjord pizza på sconesdeg (mjölkfri)

hemgjord pizzaIkväll fick jag världens bästa matlagningsidé sedan förra århundradet ungefär. Pizza på sconesdeg. Istället för att beställa en pizza eller slänga ihop en pasta gjorde jag egen pizza, på sconesdeg. Perfekt mittemellantjock, inte tunn som pizzeria-pizzor och inte heller tjock som panpizza. Vanligt sconesrecept, mitt är mjölkfritt, färdigköpt tomatsås (hur enkelt?!) och bacontärningar, färska champinjoner och gul lök som jag fräst lite innan, hackad tomat (”färsk”, den hade blivit för mjuk för att vara god men perfekt på pizza) och fetaost på får- och getmjölk. Gräddades på 200 grader något längre än scones, i mitt fall drygt 15 min. Det här smakade fint efter ett pass i gymmet och resten fryser jag in som mellis, har testat det med pizzamuffins med samma fyllning och det gick finfint!
DSC_5896

DSC_5910

DSC_5912

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s