Om plankstek

IMG_0163.JPGMin lördag spenderades med hemmastök i lugn och ro och sedan lagade jag plankstek med mamma. Så gott!
Till efterrätt hade hon förberett mjölkfri panacotta med hjortron som vi plockade i somras och sen slappade vi i soffan till så mycket bättre. Nu har vi varit ute en långpromenad med hundarna på rödberget, mina kusiners fina hund är också på besök här i helgen. Och i eftermiddag vankas kalas, kan det bli bättre?

5 reaktioner till “Om plankstek

  • Om plankstek så måste jag berätta följande: I högstadiet och gymnasiet bodde jag i en förort till Stockholm och plankstek var en ganska vanlig rätt på restaurangerna, som man åt då och då. Med tiden så försvann den rätten och det gick säkert 10 år då jag aldrig såg den. Min slutsats var att dess storhetstid var förbi och att den ersatts av andra maträtter. Tills jag plötsligt såg den en dag… Först tänkte jag ”oj spännande med en retro-maträtt”. Sedan fattade jag: Det var inte alls så att maträtten dött ut – den var jag som flyttat från förorten in till centrala stan (där plankstek inte brukar serveras)! Min tolkning hade alltså varit helt fel, det var inte tiden som förändrats, utan jag som flyttat. Jag känner mig fortfarande korkad för min totalt felaktiga analys, men tänker på det varje gång jag ser en plankstek… Er ser fin ut! Jag var aldrig så förtjust i plankstek, men minns att man också kunde få lax på planka och det var gott! 🙂

    • Vilken analys! Stämmer säkert 🙂 Jag minns plankstek som en riktig finmiddag när vi var små men vi gjorde dem alltid hemma… möjligen att vi åt ute nångång. Ja, den blev riktigt god, jag gillar det! Har också testat lax och även varianter på tonfisk, mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s