Om uteservering i Barcelona

Taller de tapas
Ikväll har jag träffat en gammal kursare från spanskan jag läst på Umeå universitet för några år sedan. Vi gick både spanska A och B (distans) ihop och nu är hon här igen för C-kursen. Min spanska är ringrostig men det var ändå härligt att få sitta och lyssna på henne och så småningom kom även jag själv igång och pratade. Det bådar gott inför Barcelonaresan i höst, det börjar närma sig! Vi tog en matbit på pub rött och det var så varmt och mycket folk att vi satt ute på terassen! Fantastiska höst.

Uteterassen, spanskasnacket och den stundande resan gjorde mig inspirerad till ett torsdagstips. En restaurang jag och Erika blev väldigt nöjda med sist vi var där, 2012. Vi strosade runt i Barri Gotic och mer eller mindre trillade över ett mysigt litet torg vi aldrig varit på förut (!), slog oss ner och antog det skulle vara dyrt och turistigt men tvärtom var det riktigt gott och prisvärt! Klassiska spanska rätter, fräscht och bra service. Lunchtid hade de som det ofta är i Barcelona trerätters för ca 10 euro, ofta med ett glas öl eller vin till om man vill. Till skillnad från då vi bodde där har restaurangerna förstås hemsidor numera och jag inser att det är en kedja med flera olika Taller de Tapas. Taller betyder ”workshop” (kategori: mindre bra svenskaöversättning) och vi var på St Joseph Oriol som ligger bara ett stenkast in från Ramblan i höjd med teatern/metrostationen Liceu, in i gotiska kvarteren. (karta)

Taller de TapasIMG_1596

Vill man ha genuint, pittoreskt och familjeägt är det här förstås inte det man söker, men vill man däremot ha typisk spansk mat till vettiga priser och inte känna sig snuvad på pris eller service så är det här ett bra alternativ tycker jag. Åtminstone var det så, jag tror bestämt jag ska ta med mig kollegorna i oktober och uppdatera mig! 

10 thoughts on “Om uteservering i Barcelona

  • Åh, Barcelona! Pluggade där under 4 månader 2003, men har inte varit tillbaka sedan dess. Det börjar verkligen, verkligen bli dags. På den tiden käkade vi mycket på ett ställe som hette ”Tapa tapa”, men det finns förmodligen inte ens kvar…

    • Jaså, känner inte till men finns ju sååå många ställen. Vårt absoluta favorithäng var på Ovisu på plaza george orwell. Men ställen byts ju snabbt, har varit tillbaka några gånger och det går fort att man inte känner igen ställena… ska bli spännande se nu i höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s