Om mjölkfritt julgodis

Jag har hunnit samla på mig en del recept som fungerar som mjölkfria, mest bakning och  mycket chokladvarianter, t.ex. kladdkakemuffins, eftersom det är vad jag gillar mest. Jag ser nu att många hittar till bloggen via sökord som mjölkfri kola och liknande så jag tänkte samla ihop lite av det jag skrivit. Det var innan vi tog över SelectedSeven så det finns inte alltid direktlänkar men om det är något som saknas hemma så har vi en flik med det som passar extra bra till bak- och matlagning. Den stora grejen som är svårast att få tag i är den mjölkfria vita chokladen (vi har nu två sorter!) Annars är det ju faktiskt ofta kakao som utgör chokladen i det hela när det gäller just julgodis och liknande. Eller smält choklad och då funkar t.ex. divine 70% finfint

Jag har genom åren gjort bl.a. mjölkfri kola (succé) och ”julgodis special” som innebär pepparkaksdegstryfflar (MUMS)

Till jul bakar jag också alltid lussebullar i riktigt god tid, och sedan någon eller några omgångar till… Alltid samma recept från mjölkfri.com och i år med tillägget vit choklad hackat i! Ett knep jag lärt från en ingift släkting.

Ni hittar allt jag bakat eller lagat som mjölkfritt under kategorin ”mjölkfritt”

Vi har alltid haft som tradition att med familjen R baka julgodis varje år, och det blir ingen skillnad i år så imorgon smäller det. Alla ungdomar (numera rätt vuxna…) är med och jag har planerat för en helt ny grej som jag ska testa, blir det bra kommer det upp recept och bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s