Om glutenfri och mjölkfri kladdkaka på kladdkakans dag

S7 – SelectedSeven

Jorå, det finns en dag för allt och idag är det kladdkakans dag. Det firade jag med att för första gången baka på glutenfritt mjöl, eftersom en av mina nya kollegor är glutenallergiker. Tyvärr är det ofta mjölkpulver i glutenfritt mjöl så det gäller att vara uppmärksam. Det kan behöva dimensioneras om när man byter ut mjölsorten men faktiskt bytte jag bara ut ingredienserna i ett gammalt klassiskt recept jag hittat i en receptbok bara med kladdkakor i olika varianter (Maria Öhrn) till en helt mjölk- och glutenfri kladdkaka.

Mjölkfri & glutenfri kladdkaka:

  • 100 gram mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl gluten- och mjölkfritt mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt

Smörj och bröa formen med kokos (så det blir glutenfritt men också jättegott!). Smält margarinet på låg värme. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan smöret. Blanda det torra och rör ner i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll i formen och grädda ca 20 min på 200 grader.

Den gjorde stor succé och till den serverades sojaglass, att jag lagt den i frysen men inte tänkt på att kolla om den var på är en annan historia….

5 reaktioner till “Om glutenfri och mjölkfri kladdkaka på kladdkakans dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s