Att ha tvättstuga och garderobsrensning

Jag har börjat rensa så smått inför flytten och jag är tacksam att jag gjorde Den Stora Rensningen förra året. Torsdagkvällar är mina helt lediga kvällar och ikväll hade jag bokat tvättstugan och såg riktigt fram emot det. Jag kommer inte ha tvättstuga dit jag flyttar, bara en tvättmaskin i lägenheten. Lyxigt förvisso men jag har aldrig haft så (förutom hemma men då ingick ju också en mamma och en pappa) och tänker att det har verkligen sina fördelar att kunna tvätta 5-6 maskiner på en kväll.

Det var längesedan jag sparat ihop till ett så här stort berg men det har helt enkelt inte blivit av de senaste veckorna. Förr tvättade jag alltid bergvis var tredje vecka och det tog minst en vecka innan allt var vikt och sorterat men nu på senare år har jag samlat lite vuxenpoäng och börjat tvätta oftare och vika direkt.

Lite dammsugning och undanplockning också och så passar jag på att rensa garderoben ett varv till när jag ändå är där och grejar. Tänk att det alltid finns saker kvar som jag inte använder!

Något jag vet efter att ha rest en hel del är att jag inte behöver särskilt mycket saker. Det är sällan jag varit på en resa och tänkt att jag glömt något hemma och det gör mig både motiverad och lite skrämd över att tänka på att jag köpt en ny lägenhet, ska bo ännu större och egentligen bara behöver en resväska eller två. Jag längtar efter att få känna den där känslan av att det är ganska tomt och att jag verkligen tycker om och behöver alla saker och jag har bestämt mig för att det ska bero på att det faktiskt är ganska sparsmakat och inga onödiga grejer och inte för att jag får större, så jag kommer rensa mer i samband med flytten. Jag tänker också att en konsekvens av att bara ha en tvättmaskin kommer vara att jag snarare använder mindre andel av mina kläder och tvättar små doser oftare. Eller blir det kanske tvärtom? Någon som har erfarenhet?

2 reaktioner till “Att ha tvättstuga och garderobsrensning

  • Jag resnar garderber och lådor varje höst och vår, då åker saker ut som jag inte använt på länge,, trolien för att ge plats för nytt. Jag kan då kmma på mig att jag borde dra ner på inköpen.

    • Så ambitiöst göra det så ofta! Men så skönt då blir det säkert lättare varje gång också. Med den insikten försöker jag verkligen tänka till innan jag köper något men tänk att det ska vara så svårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s