Test av cykelbyxor

samarbetsbanner cykelkraft.jpg

Jag har testat ett par cykelbyxor från cykelkraft.se och tänkte ge er en liten recension. Jag cyklar ju inte jättemycket och det här är ingen cykelblogg direkt (vill ni läsa en sån ska ni läsa Elna Dahlstrand eller cykla med Karin ) men jag har ju åtminstone lite erfarenhet efter Vätternrundan och jag tar fortfarande ut racerhojen och rastar den några gånger per sommar. Cykling är sjukt prylnördigt och det är jättenoga med kläderna, alldeles för noga om ni frågar mig, samtidigt som det ju alltid är kul att matcha outfits. Det svåra med cykelbyxor är dock passformen och jag har varit med i en grupp på facebook där det bara diskuteras cykling och ett ämne som kom upp varje dag är vilka cykelbyxor som är bra. Det finns inget svar, det är så olika. Men det ÄR viktigt, inte färgen eller märket men passformen och sömmarna. Får en skavsår där då är det inte kul. Alls. Även om det finns salvan ”rumpräddaren” att köpa på Vätternrundan. Jag har tidigare haft ett par med hängslen och de sitter bra men det är ett bök med hängslena varje gång. Dessutom så ska en inte ha något under cykelbyxorna och det är för att slippa skav så det är faktiskt ett råd som är bra följa (vissa har det ändå vet jag men för mig funkar det då inte). Det gör att om det väl är cykelväder eller jag är peppad på spinning då är cykelbyxorna i tvätten hela tiden. Eller precis när jag ska ha dem åtminstone. Så jag har funderat på nya ett tag och ville testa några utan hängslen. Jag fick erbjudande att prova något från onlinebutiken och fick välja vilken typ av byxor själv och tog då ett par utan hängslen som hade lite längre ben än mina förra:

IMG_2065-2.jpgEn fredagmorgon innan cykelbenen hade fått färg. Påskbränna hade jag iallafall.IMG_2061

Jag gillar att gå på spinning på fredagmornar och gärna följt av CX works, då går en direkt från spinningen till cx och tränar bålstyrka och då är det kul om det funkar att träna det också utan att varken behöva byta eller känna sig som ett ufo bland alla som kommer från indoor walking eller bara ska köra CX. Spinning kräver inte fullt ut vadderade cykelbyxor eftersom sadlarna är vadderade, betydligt mer vadderade än en landsvägssadel (ämne som diskuterades näst mest efter cykelbyxor) men jag gillar ändå att ha lite vaddering. IMG_2070Det här känns ju lite märkligt, att fota sin rumpa och lår i sidled men jag inser att jag börjar bli så pass gammal och klok att jag faktiskt inte längre tänker massa tokiga tankar om hur de kroppsdelarna ser ut, jag vill faktiskt bara verkligen visa er hur långa cykelbyxorna är och hur de sitter i midjan! Faktiskt alldeles perfekt, så höga så att det inte blir en glipa där bak och framtill är de hyffsat höga men inte så att de hamnar på mjukdelarna, det är INTE skönt när man ska sitta framåtlutad på en cykel och flåsa. Jag gillar längden också, mina andra slutar mitt på låret och jag har hellre lite längre.

IMG_2069

Jag har också testat dem utomhus på cykeln och det var inga problem med glipa i ryggen trots att de inte har hängslen. Jag hade visserligen en hyffsat lång tröja, men ändå, de klarade testet galant. Det enda jag nu inte testat dem på är triathlon och det blev helt enkelt ingen triathlon i år för mig. Jag har gjort annat, varit på Hawaii och haft ont i en fot bland annat. Det var främst till det ändamålet jag tänkte mig dem för mina gamla är inte sköna att simma i, men det får vänta till nästa år.

De jag testat heter pearl izumi quest W och jag har ställt frågan till cykelkraft vad skillnaden är jämfört med pearl izumi select triathlon W men inte fått något svar. Jag ställde frågan i början av maj och fick ett autosvar att de hade mycket att göra och har inte fått något svar än. Så den ärliga recensionen av själva hemsidan är att jag gillar layouten och tycker kategorierna är lätta att hitta bland men deras kundtjänst verkar obefintlig. Cykelbyxorna själva får klart godkänt och som sagt, de matchar bra till vad som helst och funkar bra till både inomhusträning och landsvägscykling.


Inlägget är ett samarbete och innehåller sponsrade länkar men innehållet är som vanligt helt och hållet mitt eget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s