Semesterkänsla och workout Åre – v.22 2017

Veckan som gick blev en solskenshistoria på många sätt. Jag var hög på resan från Norge och ville behålla semesterkänslan så länge det varade. Alltid svårt när vardagen drar igång men jag tycker det har hållit i sig ändå, och jag tänker tillbaka på den ofta. Sen närmare helgen var det dags att ställa om siktet mot nästa resa, till Åre. Men vi tar det i snapshots: På måndag efter mitt pass gjorde jag alla mina rehabövningar jag fått av världens bästa fysio Emma. Jag hade känningar i benhinnorna efter blodomloppet och körde igenom allt jag bara kunde. Varvade med att testa den här övningen som kommer från Kalle och Brita Zackaris träningspod och de kallar den ”vig som ett T”. La ut den och fick uppmuntrande kommentarer vilket förstås är kul, men jag vill förtydliga och tipsa om att det här är ett knep. Lite som trickfoto. Inte för att det är superlätt för det men jag står inte upp och ner i split. Finns på youtube för er som vill prova! 

Umeå levererade sol och jag fick därmed lättare att behålla semesterkänslan. Det varade förstås inte länge utan det blev både kallt och hagel så småningom. 

Fortsatte vila benen så drämde i med ett simpass, första på länge. Det går bra att frisimma (alltså crawla) 25 meter nu, jag har klarat 50 men det var jättejobbigt, så jag provade att köra intervaller. Kul att lära sig något nytt och få känna utveckling. Kände mig dock kass i tekniken men mot slutet gick det bättre. Fick också uppleva hur det känns att simma i en bassäng när de spränger 5m utanför fönstret. Märklig känsla. Hörde inte pipen innan kan jag säga. Det ska bli en klätterhall så det är smällar man får ta (hö hö). Drack min favvo-smoothie efteråt som heter re:build och är som en milkshake fast ganska nyttig. Jordnötssmör, kakao, havremjölk (obs säg till höll på att missa trodde det var standard), banan och stevia. Det var min motivation och belöning för att morgonsimma.

Satte mig på tåget på fredagmorgon och jobbade i princip friktionsfritt, tack den som uppfann internet och e-post. Kom fram till ett soligt Åre som tydligen visat sig från sin allra sämsta sida dagen innan men bestämt sig för att skärpa till sig inför alla besökare som kom för samma som jag: workout Åre. Ett träningsevent utöver det vanliga, som slogan lyder. Jag håller med, det är utöver det vanliga. Jag skrev om vad jag gick på för pass i år i ett annat inlägg och jag håller på och förbereder ett inlägg om söndagens topptur också. Det är rätt mycket utomhusaktiviteter som olika varianter av löppass och så en hel del styrkepass med tyngdlyftning, crossfit och andra cirkelpass och rätt mycket yoga och dans också. Det är ett riktigt smörgåsbord för alla som gillar träning. Tyvärr missar man ofta brännbollsyran i Umeå, det är väl enda nackdelen.

Jag bodde inte på Holiday club den här gången utan hos min kompis Stina som flyttat till Åre, både bra och dåligt. Kul för henne och bra när jag är där, men synd på Umeå liksom. Det lyxiga med att bo hos någon local är att få se lite mer av Åre. Fredagkvällen var så fin så de tog mig med på lite sightseeing och såg Ristafallet. Ovanligt mycket vatten tydligen! Det ligger ca 1 mil från Åre på vägen tillbaka mot Östersund och är jättelätt att ta sig till. Parkering alldeles intill så väldigt tillgängligt, den här kvällen var vi dock själva.

Eftersom jag bodde hos Stina gick vi inte heller på banketten som tillhör eventet utan vi körde egen myskväll på creperiet som jag länge velat gå på. Det var lika gott som jag misstänkte och jag blev proppmätt. Men vi gjorde ändå ett försök på en efterrättscrepe också, den gick nästan ner… 

Tack för den här helgen Åre, vi ses alldeles snart igen!

Jag såg:

Mer tågvyer och insåg att det här med tåg, det gillar jag verkligen. Såg också två avsnitt skam, vilken glädje när vi upptäckte att vi hade sett precis lika långt och hade chips och rödvin hemma.

Jag läste:

Träningstidningar. Vilka usla och vilka bra det finns. Ska inte nämna några för alla tycker ju olika, men de som fortfarande håller på med ”så får du bikinikroppen på 3 veckor” borde inte de bara skickas på återvinningen?

Jag tänkte:

Hurra för ben som bär, sol som skiner, vänner som gillar träning, fjäll som är höga, snö som smälter, tåg som är i tid, gott kaffe, snälla kattvakter och en gosig katt. Jag har så mycket att vara tacksam för i den här världen av skit. En av klasserna jag gick på var en meditation och Cecilia som hade den pratade om sin tro på att om vi bara lär oss att hitta vårt inre lugn och vår styrka så vi kan älska oss själva, då blir våra liv lite bättre och vi orkar också vara vänliga mot andra och göra andras liv lite bättre och då blir till slut världen lite bättre. Det låter kanske superflummigt för några av er, för en del andra som går på yoga och/eller mediterar har ni säkert hört det förut. Men visst är det en fin tanke? Det går inte att rädda världen på en gång, det behövs bara att göra de i sin närmaste omgivning lite, lite gladare. Det är allt. Kan vi inte alla bara försöka?

Jag tränade:

Massor med roligt! Det här var ingen vanlig vecka och det mesta finns i inlägget om passen och jag har fått frågan vad som var roligast och svaret är två pass. Det ena kanske oddsen inte är så höga på, det är toppturen. Förra året stod jag och såg på de som skulle iväg och tänkte vad är det där för übermench? Hur långt springer de? Kan de springa ända till himlen? Hur gör man för att träna så mycket löpning utan att få ont någonstans? I år tänkte jag, topptur det verkar kul! Visst gick vi mycket (det gjorde de nog förra året också, det var lika brant då) men jag sprang ändå en hel del partier som inte alla sprang och jag insåg att herregud, jag har ju faktiskt kondis. Ju högre upp vi kom desto lyckligare blev jag, det här med att springa i fjäll alltså.

Det andra bästa passet var danspasset med Karl Dyall. Alltså, DEN RIKTIGA KARL DYALL!!!! Han som varit en av Sveriges bästa dansare i typ 30 år (mer??) och jag kunde hänga med. Det var en street/funk/hiphop-klass med temat 80-talet i Kungsan. Det var såå kul! Det finns lite småfilmer på instagram från helgen, några axplock för er som är nyfikna (se till att ha ljud på):

Dance med Karl Dyall (obs ingen musik, det är han som gör ljuden)

Dance mix med Jorge Mix som vi inte var på men stod hela klassen och tittade på och skakade lite rumpa ändå, den ska jag boka nästa år om den finns då!

Dance Move med Maria Olofsson, om ni gillar att kolla på dansklipp måste ni också kolla in det här, bästa Maria som jobbar på iksu till vardags men är en världsstjärna. Jag var inte på den här klassen heller (jag sprang topptur då) men har dansat med henne förut. Jag hänger aldrig med men jag går ändå då och då, bara för att det är sån stämning. Hur bra får man vara?

 

3 reaktioner till “Semesterkänsla och workout Åre – v.22 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s