Sol, SPA och strandpromenad – v.20 2017

Den här veckan har spenderats mycket utomhus, det är jag inte så jättebra på om jag inte tränar så HURRA för det! Måndagen så vallade jag skidorna inför sommarvilan och kände mig nöjd med att ha stökat undan den tråkiga uppgiften, fällde en liten inombords tår att jag inte har möjlighet att vara i fjällen just nu och åka på skare. Jag demonterade även mina pallkragar jag haft på gården, jag har lite för lite tid och andra i föreningen vill ha platsen till grillar och annat. Kändes rätt skönt faktiskt, och jag lyssnade på ljudbok hela kvällen medan jag stökade. Tisdagen hade föreningen det årliga vårstädet och jag hade med Charlie som gjorde succé.Vi gjorde fint i rabatterna och planetade om gräslöken och rabarbern jag haft åt oss alla gemensamt, nu får de klara sig vid garageväggen och det ska nog gå fint.

Onsdagkväll fick jag besök av grymt duktiga terränglöparen Amanda som var med oss till Hemavan. Hon bloggar på outsidesweden för den som vill läsa om äventyr i fjäll och annat förresten. Såklart passade vi på att springa en tur på morgonen, jag har anmält mig till en löparresa till Barcelona i höst som hon är ledare på så det var gött att få fråga lite om det, jag är lite nervös men också peppad. Ska bli kul att springa långt i berg och just utanför min gamla hemstad dessutom! Hon lovade att jag skulle få stanna och äta tortilla española och dricka en café solo på någon runda. Vi mötte upp Anja också som gick min yoga för löpare-kurs, hon har åkt på de här resorna förut och ska med även i år. Vi hade inte särskilt tur med vädret men faktiskt var det ganska mysigt.

På torsdagkväll var jag med mamma på Umeå spa som hade invigningskalas. Vi var på värmeyoga igen och sen badade vi och bastade. Superskönt och mysigt, extra bra att pricka in när det var ösregn ute. Lite obra att varmvattnet tog slut så det blev en Gundedusch som avslutning, tur jag är van det från alla lopp jag aldrig hinner fram till varmvattnet till.

På fredagmorgon knep jag en återbudstid hos Källberg & Elmberg och blev välbehövligt ansad i mitt långa hår. Jag vill fortsätta ha långt och sporta surfig strandlook på hawaii, så det syns knappt att jag klippt mig, men det ser och känns betydligt fräschare och jag blir så glad varje gång jag klipper mig där att jag undrar varför jag inte gör det oftare. Det är hårbottensmassage, kaffe, choklad, allt är ekologiskt och hela stället är så fint inrett så jag blir på riktigt lycklig bara av att gå in där. Jag snittar kanske 1,5 gånger per år som jag klipper mig, det går an sålänge jag inte har nån frisyr mer än bara långt (och det beror mest på att jag är lat), visst är det ett bra argument till att köpa träningskläder och resor lite oftare?

Till helgen kom solen äntligen fram och nu, nu är det faktiskt lite värme i luften. Inte supervarmt men jag vågade mig på shorts och linne på strandpromenaden och har fixat årets första rosaskimrande bonnabränna. 

Helt planlöst gick jag och lyssnade på ljudbok och hittade en perfekt sten att sitta en stund och meditera på. Ljuvligt.

Jag fick slutligen även tummen ur och bytte till sommardäck på cykeln och började skruva på alla tillbehör som inte satt på, biltema säljer ju mer som cykelskelett och resten får man fixa själv. Stödet gick bra sånär som på att det sitter löst men resten var katastrof. Stänkskärmarna är på plats men sitter inte stadigt, det saknas en skruv (jag är HELT säker, det är inte jag), cykelkorgen passar inte och pakethållaren visar inga tecken på att passa den heller. Kedjeskyddet har jag gett upp på förhand. Varför köpte jag inte en där allt ingick? Charlie hade iallafall en härlig stund ute på gräsmattan medan jag pysslade på. Han tog sitt första byte faktiskt, en humla. Inte supersmart men är man nybörjare så är man. Inte alls lika dramatiskt som för tjuren Ferdinand dock och det stöder min tes att det är inte en humla han sätter sig på, det är ju en geting. Charlie – humlan 1-1.

Charlie har jagat en humla… gissa med vilken tass?

Jag såg:

Sista avsnittet av Game of thrones. Gah, så bra! Kan inte nästa säsong komma NU? Måste vänta till juli och är glad att jag inte såg då den egentligen gick förra året som alla andra, då hade jag behövt vänta över ett år. Nu ska det dock bli skönt att vara utan serie ett tag, det är ju ändå sommar.

Jag läste:

Inget alls, jag har lyssnat på ljudbok.

Jag tänkte:

Okejdå, jag som saknade vintern erkänner att det är riktigt nice med sommar också.

Jag tränade:

En riktigt rolig vecka, benen behövde återhämta sig lite från förra lördagens terränglöpning i skuleskogen så på måndag körde jag bara mitt soma move och testade en övning efteråt, lyckades glömma mitt gummiband på iksu och håller tummarna det är kvar. Bara och bara förresten, det är ju svinjobbigt men det är så härligt så jag brukar göra några övningar i gymmet efteråt på endorfinet. Morgontass med Amanda och Anja och så värmeyoga och spa på torsdag. Lördagmorgon sprang jag intervaller med brorsan, det var nog det bästa passet på hela veckan. Han är perfekt lagom mycket snabbare än mig så jag tog ut mig som jag aldrig brukar annars. 10*1 min på strandpromenaden i bara t-shirt, det gick inte av för hackor. Fick träningsvärk i magen och framsida lår redan på kvällen så det var välbehövligt att ta i.

2 reaktioner till “Sol, SPA och strandpromenad – v.20 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s