Mot fjällen

I helgen bär det av till stugan igen, äntligen! Det är dags för Kungsledenrännet och jag ska vara funktionär i år igen, men jag hoppas kunna åka en bit på hemvägen. Packar för fullt och drömmer mig tillbaka till år då vädret varit kanon och håller tummarna för att det blir så igen. Åker upp efter jobbet imorgon och sen bär det av kanontidigt på lördagmorgon till Syterstugan. Där står vi och prickar av, servar sportdryck, plåstrar skavsår och hejar på alla åkare fram till efter lunch ungefär, då packar vi ihop och åker hemåt och följer loppet från skotern på väg tillbaka till Ammarnäs.

IMG_2353Tidig morgon på skoter är vackert!IMG_2379Syterstugan, Kungsleden. 5 mil från Ammarnäs, 3 mil från Hemavan.

I år hade jag hoppats kunna åka, det säger jag varje år jag står där, men jag har åkt lite för lite och har ingen att åka med heller så det blir funktionärsjobb och sen tänkte jag skejta en bit på väg hem istället. Målet är att iallafall ta mig över Tärnasjön, så får resten av gänget plocka upp mig med skotern när de passerar sen. IMG_0981

Jag drömmer om att skejta på skaren, de här bilderna är från mitt första och hittills bästa skejtpass på fjället. Jag har tagit mig på skidor till och från olika utflyktsmål runt Ammarnäs men jag visste inte förrän några år sen att det var andra skidor för skejt eller att det fanns växlar (dvs. teknik). Jag var lycklig ändå, och hängde på min kusin och några kompisar upp mot småfjällen och skejtade väl en mil in i fjället ungefär på mina gamla klassiska skidor. Halkade efter som tusan (förstås) men deppade inte särskilt mycket. Vi la oss på en sten där snön tinat bort och solade en bra stund innan vi åkte hem igen. Ge mig fler sånna dagar! IMG_0978IMG_0988.JPGJag hade vitt hår och inga skejtskidor eller skidkläder men glad ändå! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s