Skidor, mat och vänner – v.7 2017

Det kändes som att vardagen skulle vara svår att tackla efter en sån lyckad helg i fjällen men det visade sig bli en riktigt bra vecka. Jag har varit mycket och hälsat på farmor som ramlat och brutit sig, så himla typiskt men allt har gått förhållandevis bra så hon är på bättringsvägen. Så praktiskt att det är så nära till sjukhuset från universitetet! Jag har gått förbi nästan varenda dag och köpt med mig något från kiosken i centralhallen.

Det blev mycket skidor och det roligaste är att det var med träningskompisar. Ett stakpass med Sofie från Iksu, en privatlektion på onsdagsträningen eftersom bara jag hade skejtskidor och på lördagen ett långpass på egen hand där jag äntligen kunde känna att jag verkligen tog i!

Framförallt blev det också mycket mat! Massor med gott i olika konstellationer, vi tar det utifrån snapshots.

Alla hjärtans dag och jag fick en puss av Charlie. Och en gammal bajskorv. Han har haft en ganska långtråkig vecka och hittat på upptåg men i söndags fick han äntligen leka med sina kompisar Layla och Nova och dessutom vara ute på innergården på rödäng litegrann så då somnade han gott sen.

Torsdag var träningsledig och fixarkväll, så jag åkte till Avion och åt på Sen street kitchen och handlade lite på ikea och willys.

I fredags var jag bjuden på AW, en födelsedagspresent från Macke och Sofie. Fort hade vi mumsat och surrat vår stund på pinchos.

På lördag hjälpte jag Stella Event att flytta till nytt kontor och på eftermiddagen med skidturen till Kobåset i minnet skejtade jag på Nydala och fick till ett riktigt härligt pass på lördagen! Snön har tinat bort och det är bara konstsnöspåret kvar men det var faktiskt riktigt bra för skejt i lördags, i onsdags var det lite isigt men det hade blivit till mjukt socker. Bara att ta i och jag tycker det svåra med skejt är balansen när det går för fort så isigt är inget jag gillar.

img_1507Bild från kobåset

På kvällen var jag bjuden på middag med fjällhönorna och åt den uppmärksammade rätten poké, som är fisk med tillbehör i skål. Mums för asiatiskt och hurra för att allt är mjölkfritt dessutom. Ännu en kväll av surrande och vi hade precis börjat lösa problemen med landstingsekonomin när vi upptäckte att klockan var supermycket och vi fick rusa ut till bussen, bara för att inse att det börjat snöa! Och på söndag när jag vaknade så var det vinter igen! 

Jag såg:

Vinterstudion en helgmorgon med en kaffekopp och rostade mackor. Två mornar i rad! Det är helglyx.

Jag läste:

Jag läste ut Renata Chlumskas bok ”När bergen kallar”. Kanske inte den mest välskrivna boken, lite väl kronologisk och styltigt berättat men innehållet! Vilka äventyr hon gör alltså, och ändå får det att låta så lätt.

Jag tänkte:

Att jag skulle kunna tänka mig att åka skidor, bestiga berg och äta middag och dricka vin med mina vänner varje dag. Eller varje helg åtminstone.

Jag tänkte också att jädrar vad gröt kokad på spisen ändå är godare än i micron.

Sen rev Charlie ut hela grötblandningsburken så då var det färdigtänkt på sånna detaljer.

Jag tränade:

Massor med skidor faktiskt! Ett stakpass på tisdagkväll, skejtträning på onsdagkväll och jag var helt själv på skejt så fick en privatlektion och knäckte koden till treans växel. Lördag fick jag till första 2milspasset på skejt nånsin, det går framåt även om det också var bra före så det gick rätt snabbt så det blev inte egentligen längre i tid än jag åkt förut, ca 1,5h.

En riktigt bra vardagsvecka hemma i Umeå med kompishäng, familjehäng och all inplanerad träning blev av. Den avslutades med semlor dessutom, pricken över i. 

4 reaktioner till “Skidor, mat och vänner – v.7 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s