Recept på mjölkfri knäck

Här kommer receptet på knäcken jag gjorde, helt mjölkfri. Jag tål nötter så har strösslat med mandlar (som ju i och för sig inte är en nöt men brukar räknas dit av allergiker) eftersom jag inte behöver ta hänsyn till någon annan, de har egen knäck på kogrädde. Den blev bra, jag gillar att den är hård men blir seg efter en liten stund i munnen. Utan att tänderna lossnar.

Ingredienser:

  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 2 dl havregrädde

Gör såhär: 

Häll sirap, socker och havregrädden i en tjockbottnad kastrull. Jag hade en stekgryta. Koka upp och låt det koka tills den klarar kulprovet. Ni vet hälla i glas och inte lösas upp. Då skulle egentligen 2 msk ströbröd och 1/2 krm bakpulver röras ner av okänd anledning (någon som vet?) men det glömde jag och det gick fint ändå. Jag glömde röra i mandeln också eller förbereda i botten på formarna så jag strösslade över istället. Funkar minst lika bra som att ha det i botten på formarna för det smular ju loss därifrån också när en tar av papperet.

Tips! För att skilja ut mina så fick jag ischokladformar och de var ju kanon! Fastnar inget papper!

Annan mjölkfri knäck jag gjort – Hektors knäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s