Om sena ljusa kvällar 

Jag kommer aldrig isäng såhärårs. Sist jag kollade på klockan var den åtta och nu två minuter senare är den tio. Och den känns som senast sju. Hopplöst men underbart!

Jag viker tvätt, lyssnar på sommar i P1, planerar packlistor inför semestern och drömmer mig tillbaka till ännu ljusare sommarnätter. Tänk att det fick vara klart väder på midsommarafton!

Det här min favoritfjälltopp att titta på för den är så mäktig. Sulåive, hög och brant. När jag var liten berättades historier om hur någon ramlat ner där, och att vi aldrig nånsin fick gå dit. Kanske är det därför jag fascineras så av den. Bilden är tagen från Biergenas, helikopterplattan. Biergenas är en annan favoritfjälltopp men på ett annat sätt, inte alls lika hög men tvärtom jämfört med Sulåive är den extremt lättillgänglig. Det går köra med bil ända upp till trädgränsen och sen är det bara att traska rakt ut på kalfjället. Med skoter lika lätt, så därför känns den som hemma. Och utsikten är extremt bra. Jag törs nog säga att det är maximal utsikt för minimal insats (även om mödan att ta sig till en utsiktsplats ibland är det som gör utsikten än mer beundransvärd) på åtminstone flera mils radie kring Ammarnäs, kanske mycket mer. 

Hur kom jag in på den här fjällfaktan? Jag som skulle vika tvätt… Ibland är det roligare att drömma om fjäll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s