Om backintervaller på Bräntis

Ikväll körde jag årets första backpass, på Bräntis i slalombacken med Nygrenskan som är på visit. Vi körde samma pass för två år sedan då himlen öppnade sig när vi var på väg hem men tyvärr hittade ingen av oss passet i funbeat så antalet set och reps blev annorlunda. Vi såg ut en backe, testsprang för att den skulle bli 15-20s och jag gillar att avsluta på krönet och det blev, tror vi, i princip exakt samma som förra året. Inte för att det spelar någon roll. 3×5 reps den här gången och det var alldeles perfekt. Jädrar vad det sög i benen mot slutet. Men jädrar vad värt det är att få till lite teknik och styrka i ben och bål för att ta backar på ett bra sätt, även om det förstås inte går så snabbt som på intervaller när en är ute och lufsar i fjäll eller skog, men tekniken sätter sig liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s