Om att prova olika yogastilar och lärare


Jag har länge gått mestadels hos en yogalärare som passar mig perfekt och jag har utvecklats jättemycket. Starkare, rörligare, kan fler sanskritnamn, kan skapa egna pass, kan hitta mina utmaningar i positionerna lättare och så vidare. Nu jobbar jag på att bredda min inspiration och oj vad kul det är! Har varit på en klass ikväll med Susanne Edenor, en riktig yogaguru i Umeå. En helt annan stil, andra namn, annat tempo, annat sätt att instruera. Jätteskönt! 

Fyller i min yogajournalen varje dag, snacka om bra sätt att få mig sitta med en kopp te varje kväll och varva ner. Den är redan gemad och tummad. Älskar struktur och planering och älskar att se framsteg. Yogan handlar inte om att sätta upp planer och mål och till varje pris böja sig hur som helst för att nå dit, men att vara en stund på mattan varje dag är som att skriva dagbok fast med kroppen. Att varje dag känna in, kolla läget, utveckla och utvärdera och sen låta det passera. Precis som när en dag är nerskriven och gonattlampan släcks, då är den dagen över och den kommer faktiskt aldrig tilbaka, hur gärna vi än må vilja. Minnena och det vi lärt oss bär vi med oss, men imorgon är en annan dag. Helt ny. Carpe diem och godnatt hörni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s