Om att prova på curling

IMG_6208I veckan provade jag på curling för första gången. Vi var ett ganska stort gäng så vi hade tre banor med två lag på varje. En instruktör värmde upp oss och gav lite tekniktips och sen var det bara att öva. Herrejisses så halt!! Trodde först att min stund är nog kommen, jag kommer krascha när som helst. Det är inte överhuvudtaget i närheten så stabilt som det ser ut på TV. Reality check. IMG_6195

Alla tilldelades skor med olika sulor så den ena glider och den andra fäster. Ingen fick välja, alla fick spela som högerhänta så den vänstra skon gled och den högra tryckte ifrån. Hjälmtvång och det kändes som en bra livförsäkring. Startposition är startblock, ändan i vädret och så glida fram med sopen och stenen som stöd och sen släppa, med en curl. Det gick inte på första försöket kan jag säga men det gick uppmuntrande fort att förbättra sig och snart så curlade vi över hela banan och blev så ivriga att de flesta stenarna for rätt igenom boet! IMG_6203

Riktigt roligt och kan rekommenderas till alla som vill ha något för jobbet, möhippan eller liknande. Tacksam att jag yogat mycket så det var inga problem att göra ett djupt utfall rent tekniskt, kommer känna mig underbart stadig nästa gång det är dags för yoga och jag får stå still på golv istället för att glida på is. Mjuka byxor och ett glatt humör rekommenderas! IMG_6209

2 reaktioner till “Om att prova på curling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s