Om bloggmål för 2016

Svenska resebloggar

Om jag ska summera bloggen lite inför att sätta nya planer för nästa år så är det att jag är rätt nöjd med året som gått. Jag har inte tid eller energi att prioritera bloggen så mycket mer än jag redan gör, men jag skulle självklart vilja förbättra kvalitén och antalet läsare och samarbeten. Läsarjakt är jättejobbigt men utan läsare är det inte roligt att blogga. Senaste året har dock läsarantalet ökat med ungefär 50% vilket var mer än jag nånsin vågat hoppas på, så det sporrar till att fortsätta hålla kontinuiteten. Samarbetena har varit kanon, det är bland annat Apollo, Tune Hotels, Systrar i Bergen och ActiveInstinct som jag samarbetat med i år på olika sätt.

Förra årets mål får stå kvar, en liten uppdatering:

Uppdatera varje dag – i stort sett. såhär dagen innan nyårsafton är det 358 inlägg publicerade. Några har väl två på samma dag men det är sällan, några dagar är missade men totalt sett så är det kontinuerlig uppdatering.

Städa upp i kategorierna – Resor och träning har förhoppningsvis blivit tydligare. Övrigt är en never ending story. Vad gäller resorna ska jag börja utnyttja hashtags, om jag skapar en egen hashtag för varje resa så kan man söka på den sen. Jag har upptäckt svårigheten i att länka tillbaka mot en resa som det är flera inlägg på, om det finns andra resor på samma resmål eller av samma typ. (i-landsproblem?!)

Välskrivna inlägg  inte fullföljt, det här kan förbättras. Lite omotiverande är det att de inlägg som tar mest tid att skriva inte är de som får flest läsare eller kommentarer. Jag siktar i år på att göra ännu mer genomarbetade inlägg, helst samarbeten, och kanske istället något färre.

Fortsätta utveckla fotograferandet – det kan verkligen förbättras ännu mer! Definitivt ett mål för 2016 att bli bättre på.

Och så två nya mål:

Mer recept – eftersom det är så många som verkar vilja läsa om recepten, med tanke på mina mest lästa inlägg iallafall, och jag är inne i en period då jag tycker det är kul att laga mat, sylta, safta och baka så tänker jag att om jag kombinerar det med foto och träning så kommer jag få både massor med energi och fina inlägg.

Förbättra samarbeten – Jag har gjort en del samarbeten i år och tidigare år i form av produktrecensioner, bloggresor och sponsrade inlägg men det blir mer och mer jobb för att uppnå det båda parter vill, vilket det kräver mer tid och det gör att jag både för min egen och läsarnas skull vill sålla ännu mer och välja de allra bästa.

13 reaktioner till “Om bloggmål för 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s