Om vietnameiskt 

     Igårkväll blev det vietnamesiskt i Vasastan. Det var premiär för mig och jag såg framemot det eftersom jag gillar asiatisk mat nästan jämt. Restaurangen heter Minh Mat och serverar husmanskost från Vietnam. Alla ingredienser är väl utvalda och de lyfter fram allt som är ekologiskt, MSC-märkt fisk, närproducerat kött och så vidare. Me like! 

  Mysig inredning och stämning i en ganska liten lokal. Till förrätt delade vi på några varianter av sommarrullar, fantastiskt goda!

  Till huvudrätt åt jag en rätt som hette ”Cha ca la vong” och enligt menyn var en av tio rätter man bör ha ätit innan man dör. Den bestod av friterad hajmal, en vit fisk, blandat med nudlar och knusta räkchips med en sås man skulle hälla över. Jättegott men kanske inte på min tio i topp av maträtter i hela världen. Kvällen avslutades med en piscosour på baren Erlands som ligger nästan intill. Sextiotalsinredning och stimmig hipsterstämning men som ändå verkade locka lite olika målgrupper där inte alla var tjugo och klädda som i madmen. Mumsiga drinkar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s