Om dresscoden på Playitas

Johanna Westberg playitas

Jag tänkte att jag skulle uppdatera er på vilken klädkod som gäller här. Jag visste ju inte riktigt själv innan jag åkte och skulle packa för träningsresa. Svaret är: träningskläder på dagarna och lite semesteruppklätt på kvällarna. Det är inte okej med träningskläder eller badkläder i restaurangen och det gillar jag. Många är här utan att träna sig toksvettiga hela dagarna och kanske inte så intresserade av att lukta på dagens damm och svett från oss som gör det. Den informationen fick vi först på plats (om inte jag läst på enormt dåligt). Det är inte alltför uppklätt, inte mycket högklackat eller slips utan det är sådär semestermysigt att se alla lite tillfixade, inför sig själva eller sin partner eller sin grupp. Barnen har bytt om till rena kläder, damer har kjol och blus, klänning med kofta och likande och männen har långbyxa (krav) och en ledig kortärmad skjorta eller en snygg tröja. Det där med att alla män har långbyxor stämmer inte riktgt trots kravet, men det är typ knälånga chinos-shorts som ses och inte ett par träningsshorts från 1900-talet.

Till frukost kommer de flesta förstås mer avslappnat och någon har träningskläder, det verkar okej.

På lunch däremot så är det mer utspritt, vi har bara halvpension så vi har inte ätit i den stora restaurangen. Då vi ätit på temarestaurangen Da Luigi (tema: italienskt) har vi bytt om till lediga semesterkläder som på bilden, min favoritoutfit på solsemester. Bikini i greklandsfärger så jag är redo för poolen, blåvitrandiga nötta supermjuka klänningen från loppis (Monki från början), väskan från en marknad i Madrid och sandaler från Naxos (tidigare hade jag ett par nästan likadana sandaler från Damaskus som jag slet ut så det gick hål i sulan till slut). Exakt såhär ser jag ut varje solsemester och så skulle jag kunna gå runt dagarna i ända, om det inte vore för att det finns så mycket roligt här att göra som behöver träningskläder…

Så ett ungefärligt packtips: hälften träningsläger och hälften solsemester. Tänk på att solen steker även på träningspass, t-shirt som täcker axlarna kan vara bra och tajts blir varmt. Träningskeps!

Tänk inte: jag kan nog ha kläderna både till träning och stranden/poolen. Svettfest deluxe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s