Om intensiv stretch 

  

Ikväll var det premiär för höstschemat och även för MOJO Flex. Nytt på iksu men några stammisar och vänner provade med mig i våras när jag övade. Stretch och rörlighet med mycket passivt och statiskt, inte lika länge som en yoga men långt ifrån lika dynamiskt som soma move. Det här är väl grekiska för en del men ju mer gruppträning man tränar desto mer inne i de här olika koncepten blir man. Säger bara en sak till er som undrar: kom och testa!

Det är avskalat, enkelt, jobbigt och utmanande men inte flåsigt och aldrig ont. Perfekt om man inte gillar stretcha och hellre gör 25-28 min på en gång än att stå i 10 sekunder i duschen och försöka stretcha en vad eller två. Huruvida stretching är skadeförebyggande eller ej därom tvista de lärde, men oftast handlar det om när och hur det är bäst stretcha för olika syften, inte OM. Det säger väl sig självt att om man kan göra en rörelse ordentligt så är det mindre risk att man gör den fel och skadar sig?

Dags koja, ny jobbdag imorgon, lite svårt efter träning sådär lagom upp i varv. Håll utkik imorgon för en grej jag förberett för svenska resebloggare också!   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s