Om matlådor och full frys

  
Gårdagkvällen ägnades åt matlådor och blåbärsrensning, inte min festligaste lördagkväll och jag hade just hunnit börja hoppas hinna en spontan sväng till vänner innan jag fick kapitulera för hushållssysslorna. Det som var kvar av veckans köttfärssås skulle förädlas till chili con carne, så av två portioner har jag nu spätt med tomatsås, drygat ut med bönor (vilket innebar välbehövlig skafferirensning, det här med torrvaror som håller ”hur länge som helst” är också ganska lätt glömma bort använda) och nu är det 6 matlådor med chili con carne med ris och två sin carne. En sin ris också, det går ju aldrig jämt ut. 

Blåbären blev nästan tre liter! På en timmes plockning. Nu är frysen knökfull så jag måste fortsätta äta upp lite som håller på bli gammalt där också. Men det är en angenäm syssla, jag har min vanliga höstpepp på att laga nyttigt, sylta, bunkra, rensa och fantisera om hur mycket gott jag ska äta i vinter. 

Det var min lördagkväll, söndagen bjuder på sol, löpning, test av corestyrketräningen och sen kommer josse så söndagkvällen kommer bli fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s