Om att koka mer schampo

Igårkväll hade vi en riktig hårkväll jag och ”svägerskan”. Det var dags att koka schampo igen och vi följde mitt gamla recept och den här omgången kokade vi på 3 dl kamomill och 1 dl ringblommor i örtavkoket. Vi hoppade helt över sulfatet som gör att det löddrar, eftersom det inte är så nyttigt. Har testat att göra det helt utan paraben tidigare och nu har jag äntligen hittat ekologisk konververing också. Från organic makers, och deras hemsida är så snygg så jag vill köpa allt. Handlade förutom kamomill och konservering hem ingredienser till saltvattenspray som vi kokade ihop, recept kommer, innan Sofie hjälpte mig att slinga håret sommarblondt.

3 reaktioner till “Om att koka mer schampo

  • hur har det gått med dina tester av schampo utan sulfatet och paraben. Har du någon uppdaterad recept version.?=) Vill gärna testa att göra själv men vet inte hur jag ska ersätta dessa två produkter som jag inte vill ha i mitt schampo.
    mvh Anna

    • Hej
      ursäkta världens senaste svar. Jag har slutat nu, mest av tidsskäl och ingredienserna började ta slut. Har funkat bra utan sulfat och paraben, stora ”problemet” oavsett med eller utan är att få det jämnt, det skitar sig för mig. Man får skaka eller stå ut med det. Vet att hemkokat örtschampo ofta ändå inte löddrar så mycket (är min erfarenhet och vad jag hört/läst, kanske finns tricks)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s