Om tisdagstankar om träning och balans

Jag har varit på yoga ikväll. Tisdagar har varit min leveransdag med ett pass somamove och ett bodypump, torsdagar har varit min egendag. Nu har jag sommarlov från leveranserna och har hittat en ny nivå på yoga på tisdagar. Det här är andra tisdagen i rad jag kommer hem och verkligen känner mig påfylld. Sådär lyrisk, halvreligiös, pigg, mysig, glad på livet, klok och lugn. Jag överdriver inte, det lyfter fram allt som en del skulle kalla flummigt, andra sunt, ända ut i fingerspetsarna på mig.

Balans i träningen, balans i livet. Det passar såhär på försommaren tycker jag, då alla ska hinna tusenmiljoner aktiviteter innan semestern och sen stupa i hängmattan (eller ännu värre, öka tempot ännu mer ”men det är ju bara roliga saker”). Göra lite mindre, men lite mer. Träna smartare, inte hårdare. Carpe jajjemän diem.

För mig är kroppen och träning ett sätt att uttrycka mig och förstå saker. Jag relaterar nästan allting till träning, anatomi, fysiologi och lagsport. Jag tänker i termer som jaget, laget, prestation, kondition och balans. Även när det gäller mitt jobb, min egen träning eller något annat. Och jag tänker på de här bollarna jag och alla andra har i luften, det är ingen konst att hålla dem där. Konsten är att lära sig ta ner, passa och skjuta. Antingen i mål, till en medspelare eller ut från planen.

En reaktion till “Om tisdagstankar om träning och balans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s