Om att STF söker barnfamiljer som testpiloter till fjället

barn_fjall_gostafries

Foto: Gösta Fries

Svenska Turistföreningen som nu söker 250-300 barn i åldrarna 6 – 12 för att testa fjällen i projektet Get Real Kids. Tillsammans med deras föräldrar ska de vara med och utveckla ett barnkoncept för vandringsleder och fjällanläggningar. Get Real Kids passar alla friluftsintresserade familjer och ingen fjällerfarenhet behövs. Målet är att barnen säger ”det är kul i fjällen, hit vill jag åka igen”. Ansökningsdatumen är mellan den 18 – 26 maj.

Så glad jag blev när jag fick mejlet om detta! Jag älskar ju fjällen och vill att alla som vill ska få uppleva det. Om det bara hade passat hade jag lånat med mig några små älsklingstroll och åkt iväg, alla familjekonstellationer är nämligen tillåtna så länge det finns två eller tre barn. Det kommer bli annan fjällvandring i någon form för mig men om det är någon utav er läsare som funderat på fjällen med era barn så tycker jag verkligen ni ska passa på! Det är ett fritt upplägg går ut på att på egen hand upptäcka fjällen och ta del av det utbud som finns på och runt våra fjällanläggningar för att sen komma med idéer och förslag till framtida utveckling. Som tack för detta får familjerna boende och mat under hela vistelsen. Jag har inte själv varit på de stationer som familjerna erbjuds åka till, Grövelsjön, Ramundberget, Abisko och Saltoluokta utan nöter troget sträckan mellan Ammarnäs och Hemavan men jag skulle gärna vandra på fler ställen, jag är bara lite för lat och hemtam och utgår från stugan.

Ett liknande projekt gjordes förra året, då med ungdomar i åldern 17-25 år. Jag tycker det är fantastiskt att läsa resultaten, det är ”back to the nature” som lockar, nästan ingen vill ha internetuppkoppling eller mobiltäckning men man önskar lättillgänglig information och att resorna till fjällen blir enklare och billigare än andra alternativ. Ungdomar, jag håller med er. Åh vad jag önskar att vår generation och de kommande växer upp och fortsätter uppskatta fjällen precis som de är!

Hela rapporten från förra året som pdf finns HÄR och direktlänk till årets Get Real Kids hittar du HÄR

Barn_foto_Magdalena_LindholmFoto: Magdalena Lindholm

6 reaktioner till “Om att STF söker barnfamiljer som testpiloter till fjället

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s