Om lite ryggont och kloka barn

IMG_2328

Jag har det bara fint här i stugan trots att vinden viner. Värre för de som är på fjället, håller tummarna för de som är ute!

För mig passar det bra med jobb, plugg och storm för jag har lyckats dra på mig ryggont. Nån slags överansträngning som jag märkte på gymmet i fredags då jag skulle träna just ryggen. Jag måste ha varit sliten efter skejtturen innan eller något, hur jag än grubblat vet jag inte riktigt varför men jag har några teorier. Jag är supernoga med tekniken i ryggövningarna i gymmet och jag hoppade över det som inte kändes bra och så var det inget mer med det tänkte jag. Åkte skidlopp på lördagen, superkort och klassiskt så mest stakandes, och det gick bra, lite öm efteråt bara. Sen åkte jag skuttig skoterpulka och så blev det lite värre på söndagen men eftersom jag trodde det skulle gå över snart så lät jag mig övertalas att ta en kort skejttur på måndag också för att testa formen. Då var det helt omöjligt staka och jag kunde inte ta i på tvåans växel utan att det gjorde ont, men det kan ha varit kombination med träningsvärk från stakningen på lördagen. Lite vardagsmotion är bara bra för återhämtning av ryggskott sålänge det inte gör ont. Jag är lite osäker på var min smärttröskel går bara. Och ungefär här börjar det väl bli ett ganska tjatigt inlägg om en ganska värdslig överansträngning hos en väl fungerande glad motionär.

Nu har jag för säkerhets skull legat på renskinnet och vilat i flera dagar och det är definitivt på bättringsvägen, och det gör bara ont när jag sitter och ska ställa mig upp och om jag försöker böja mig ner mot golvet snabbt utan att böja knäna. Jag kan tillräckligt om ryggar för att kunna säga ganska säkert att det är något slags ryggskott, det har jag haft förut. Men jag grubblar fortfarande. På detaljer. Jag som tränar så mycket rörlighet och styrka, och förhållandevis mycket skidåkning också. Jag har inte haft problem med ryggen på jättelänge, träningen till tack.

Så hade jag besök av en liten klok femåring som frågade mig varför det låg så mycket saker på golvet? I nästa andetag sa han ”Just ja det är ju för att du har ont i ryggen när du sitter och ska ställa dig upp och det är ju som samma rörelse som när man ska plocka upp nåt från golvet” och så gör han ett perfekt marklyft och en perfekt squat för att visa hur han menar.

Älskade kloka unge, ja det är precis så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s