Om fågelsången efter snöstorm

fågelbord talgoxe

Har ni nånsin tänkt på hur det låter efter en snöstorm? Det är samma efter regn på sommaren, först hörs bara vädrets ljud och oljud men direkt när det lugnar ner sig sätter fåglarna igång den allra vackraste kör. De tar i som om de skulle ropa till hela världen att nu är stormen över. Jag tycker det är så häftigt och det är sånt som är lätt att inte hinna lägga märke till i vardagens sus och dus. Idag gick jag ut i en lugn period mitt på dagen och ställde mig vid fågelbordet och bara tittade och lyssnade. Nu sitter jag på kvällskvisten, det snöar fortfarande men det blåser inte stormbyar längre, och tittar i fågelboken för att se vilka fåglar det var som åt vid moster och morbrors fågelbord idag. Det var längesen jag tränade på att känna igen fåglar och det var hopplöst att urskilja ljud idag, (är dock bara tvärsäker på talgoxe) men jag känner igen talgoxe, domherre och jag tror att fru domherre sitter där på backen. Men vem är den vita? Och är det någon ytterligare jag missat?småfågelKan det vara en talltita? småfåglar fågelbord talgoxar fågelbord domherre dyker  småfågel mark talgoxe flyger närbild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s