Om humörträning

byfåneleendeKan vi styra hur bra vi mår? Och vilket humör vi är på? Ja, det går enligt Jesper Caron som jag lyssnat på i eftermiddag. Vi hade en föreläsning på iksu för instruktörer, anställda och respektive eller vän och vi har i tre timmar suttit och lyssnat, skrattat, gjort lite små övningar och ja, vi mår bättre än när vi gick dit. Det är tänkvärda ord, sånt där som man ofta hör och tänker ”det ska jag komma ihåg”. Ofta glöms det sen och eventuellt får man dåligt samvete när man kommer på att man inte tagit tag i det där man tänkte,och ibland kommer man inte ihåg att ens ha dåligt samvete för man är tillbaka i sina vanor.

Grundformeln för att må bra sammanfattar Jesper som ”när NU är där du VILL VARA”. Då mår vi bra.

Det var inspirerande berättelser, konkreta fakta och många tips på hur vi kan träna humöret för att må så bra som det bara går utifrån den situation vi befinner oss i. För såklart går det inte att leva sig igenom livet utan motgångar eller fall, det handlar som den gamla slagdängan inte om hur man har det utan hur man tar det.

Enkla framgångsfaktorer är till exempel hur vi använder vår fysiologi och vårt språk. Enklast knep ser ni på bilden: byfåneleendet. Testa! Du blir garanterat genast på lite, lite, lite bättre humör. Det är åtminstone svårt att vara arg när man ser ut sådär.

Några enkla frågor att ställa sig vid känslan av motgång: Vad är bra med detta? Vad kan jag använda det till? Vad kan jag lära mig?

Det är träning som all annan, men märkligt nog är det få som tränar mental träning. Ändå har väl aldrig så många mått så dåligt som nu. Jag försöker träna på det, jag tror faktiskt jag är ganska bra på det.

Nu fortsätter vi med middag på Väven med instruktörsgänget och sen ska jag träffa vänner. En sån lördag jag mår bra av!

humörträning iksuJespers bild på hans facebooksida Framsteg

3 reaktioner till “Om humörträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s