Om att lära sig göra chins

chins rosa skrot johanna westbergJag gymmade efter jobbet för första gången fredagsgym utan min trogna fredagsgymkompis som är down under. Som tur är har jag börjat gilla egentiden i gymmet men en fredagkväll hade jag hellre haft sällskap och gått på vezzo efteråt. Det gick bra, jag kände mig stark och jag avslutade med fem chins med hjälp av gummiband. Det är så härlig känsla att göra just chins (eller chinups som de också kallas), att dra sig upp i en stång. Jag längtar tills jag kan göra dem på riktigt. Dels är det häftigt men jag har också lätt att få huvudvärk och ont i och från bröstryggen och då hjälper det att träna musklerna däromkring. Både styrka och rörlighet. Jag har helt gett upp att göra trista rehabövningar som sjukgymnasterna på vårdcentralen älskar att dela ut, jag kör tung styrketräning i gym och yoga och det går som en dans kan jag intyga.

Chins är dock allt annat än jättelätt, fast det låter som att det bara är att dra upp sig i en stång. Är man inte alls van gym kanske man också undrar om det verkligen är en ryggövning men ja, det är en helkroppsövning men till största del rygg. Tungt som tusan är det men det finns hopp! Det finns både varianter av övningen, gummiband och maskiner med ”motstånd” (som blir hjälp) att ta till för den som inte orkar dra sig upp på egen hand. Överlägset tycker jag är gummiband, då får man göra övningen ordentligt och får rätt feeling. Första gången jag testade med hjälp av gummiband var i en crossfitbox för några år sedan men vi har dem på iksu numera också och jag lever fortfarande på passet jag körde med Lisa och Maria på Rosa skrot.

Jag har nu kommit igång bra med gymmandet och det närmar sig påsk och fjällen för mig så därför har jag beställt egna gummiband så jag kan fara och hänga och slänga lite på gymmet där också. Inte helt lätt att hitta rätt men jag beställde till slut från gymgrossisten.com ett lila och ett svart så nu håller vi tummarna att det blir perfekt hjälp och att det kommer fram, har beställt till stugan för jag kommer inte hinna få det hem innan jag åker upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s