Om perfekt fjällväder

Såhär ska ett skejtspår se ut! När jag äntligen kom fram var det kanonväder och jag letade fram lite köttbullar ur frysen, åt på altanen och satt sedan kvar länge med kaffekoppen i solen innan jag bytte om och tog på skejtskidorna och gav mig av på en tur. Hade hört att skoterspåret var fint upp mot Biergenas men kunde aldrig tänka mig det var så platt och fint! Det måste vara nån slags spårkalle de kört med. Däremot lyser min kondition med sin frånvaro och snön var lite aningens kärv men det var ändå en härlig tur. Skyller på att det var så vackert att fota att jag var tvungen stanna flera gånger…

När jag satt på altanen fick jag förresten en märklig syn, en flyande farkost ungefär som en blandning mellan en fallskärm och en gunga. Förstår inte hur den kom dit och undrade hur den skulle kunna landa men det blev jag snart varse när jag åkte ner på ån med skidorna, den hade landat vid vår bastu! Och där satt tre killar i godan ro och drack öl och solade. När de gick in och hämtade stolar och sittdynor kunde jag inte hålla mig utan skidade fram och frågade om de visste att de satt i en privat bastu. ”Neeej det visste vi inte, vi trodde det var en typ kommunal!”

Inte första gången det händer att turister använder våra stugor och det är så trist behöva sätta upp skyltar med ”privat” men alltså allemansrätten gäller liksom inte allt. Jag kan förstå att man sätter sig på en altan och solar sig, men att gå in bland handdukar, värmeljus och schampoflaskor och hämta ut stolar med sittdynor på och påstå att man tror det är ommunalt. Jag önskar att jag hade flugit iväg med deras mackapär och hojtat ”visst är den här kommunal?!” för det såg ganska härligt ut.

5 reaktioner till “Om perfekt fjällväder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s