Om en lång bussresa 

Jag har slutat bli förvånad hur dåligt det går att åka buss till Ammarnäs. Tycker det är helt vansinnigt att de inte kan säga till i Umeå att man inte kommer ta sig ända fram. Det är helt hopplöst att läsa tidtabellen och då kunde man önska den lilla servicen att inte först få lösa biljett och den vid nästa bussbyte mötas av en busschaufför som säger ”men du är ju lurad!”. Verkligen älskvärt.

Jag borde åkt imorgon tidigt på morgonen vid 07 då hade jag varit framme samma dag, en resa som skulle tagit 9,5h. Istället tog jag bussen kl 14 som är framme 20, men tydligen bara på fredagar. Så länstrafiken sa ”tyvärr det kan inte våra busschaufförer i Umeå veta du får övernatta i Sorsele” ovanligt trevligt ton faktiskt. I mitt fall har jag släkt där och som tur var så var min moster hemma men jag tycker ändå det är kasst. Förutom att jag är uppenbart kass på att läsa tidtabellen, det är ju inte första gången jag blivit strandad i Sorsele, så är det verkligen rimligt att det bara ska gå en buss per dag och den tar hela dagen? Det är 35mil. Det går snabbare och smidigare att ta sig till alperna från Umeå. 

Men det positiva är ändå att med stopp i Sorsele hann jag hälsa på momme och mysa med moster och hundarna men jag hade ändå velat vakna i stugan imorse. Men nåväl. Äntligen på sista bussen nu, skulle när det ändå blev som det blev åka bil med moster som slutar mitt på dagen idag men imorse startade inte bilen. Tur hon upptäckte det så jag hann skynda mig till bussen som gick 11.10

Men när jag skulle gå smet lillvalpen och ville inte komma in så fick mig en stunds lekande och jagande bland snödrivor och hundgårdar innan det blev järnet förbi hos mormor och sen till bussen med all packning och skidorna, tur jag hade bärryggan.

Är det fredag den trettonde så är det.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s