Om mina nyårslöften 2015

Rivia sportsBilden är lånad från Riviasports.com, tycker den är så perfekt nyårspeppig! 

Jag har mina nyårslöften klara. Jag brukar inte ge nyårslöften eftersom det oftast bara blir ouppnåeligt och dåligt samvete och jag vill påstå att förändringar kan man både påbörja och utveckla varje dag på hela året. Men i år kände jag mig ändå sugen på en liten utmaning och har konstaterat några mål som känns som de ska förenkla/förbättra min vardag och ja, frankly, göra så jag känner mig som en bättre människa. Eftersom vissa är varje dag så har jag redan kommit igång och kan konstatera att det känns rimligt och bra. Jag har även lagt in påminnelser i mobilen där det behövs. Så här lyder de:

Jag ska… 

  • Ringa mormor och farmor oftare.  Ringa varje söndag, varannan vecka var.
  • Träna minst 250 timmar under året. Jag har noterat all träning sedan september och det är det snitt jag ligger på. Förmodligen var det lite mer i våras när jag gjorde klassikern. Har mått fantastiskt under detta år, den känslan vill jag behålla. Mer specifika träningsmål har jag också men de hör inte hemma på nyårslöften.
  • Läsa istället för mobilen på kvällarna. 
  • Börja jobba senast kl 08.00 varje dag, förutom om jag morgontränar. Det här verkar väl fullt rimligt tänker en del och det är inte så att jag missköter mig men vi har flextid och jag är obotlig tidsoptimist och får sota för en kvart, halvtimme om mornarna när kollegorna gått hem.
  • Städa köket varje kväll. Hänger ihop med att hinna till jobbet och det är väldigt mycket trevligare att starta dagen så, men det är lättare sagt än gjort att ta sig de där tio minuterna på kvällen…
  • Göra en skönhetsgrej i veckan. Ja, skönhet kommer inifrån men det finns inget som slår att känna sig lite fräsch och det är så enkelt. Ett bad, gå till frisören, måla naglarna, ett fotbad, ansiktsmask… Har ställt in påminnelse i mobilen på söndagar så har det inte hänt förr så är söndagkväll en bra kväll att pyssla om sig själv och få börja veckan med att känna sig tjusig.
  • Göra klart spanskakurs. Vet ni hur länge jag hållit på med min B-uppsats? Den är snart preskriberad. Lika bra få ut de där högskolepoängen en gång för alla.
  • Max en resa i månaden, minst en i kvartalet. Ibland blir det lite väl intensivt men ibland går det så länge att jag blir lite rastlös och nipprig. Till detta räknas inte Ammarnäs, dit är det fri fart.
  • Skapa mer. Jag vet inte riktigt på vilket sätt jag ska göra det än men jag ska återuppta pysslandet. Spela gitarr, teckna, gå en kurs, måla, slå in fina paket. Jag är pysslig och jag behöver det men det har försvunnit på grund av andra prioriteringar för länge nu (förutom fotandet)

Det var det hele. Bloggnyårslöften har jag också några som jag redan skrivit om, hittas här.

5 reaktioner till “Om mina nyårslöften 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s