Om att städa ut julen

IMG_0648.JPGIdag är det dags att städa ut julen. Så fin den var! Nu har snön kommit tillbaka också så den där lilla vädermissen är snart förträngd.
Jag går hårt åt städandet, har bott här i fem och ett halvt år nu och det är inte klokt vad mycket grejer det går samla på sig, även fast jag gjort rejäla ryck tidigare. Jag vill kunna vara tacksam över det jag har och det jag får och inte behöva städa en låda för att få plats med något jag verkligen önskat mig. Och jag vill läsa alla de där tidningarna och böckerna jag fick på jullovet istället för att hela tiden gå runt och känna att jag borde olika saker. De finaste sakerna är ju dessutom de jag fått, gjort, ärvt eller som någon annan gjort. Som kudden på bilden, den har min mamma sytt till mig som minne av några julgardiner vi hade när vi var små men som mamma inte använder längre. Då fick de bli en kudde att plockas fram varje jul istället! Sånna saker vill jag spara, inte prenumerationspremier av tidningar jag ändå aldrig läste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s