Om att prova på

Förra veckan hade jag en riktig prova-på-vecka. På måndagen följde jag med en vän på aerobic dance, något som ligger ett par tre steg utanför min komfortzon även om jag älskar att dansa. Jag har inte dansat koordinerat sedan studenttiden i Luleå då jag var med i spexdansgänget Xtreme som uppträdde på sittningar och annat. Vi gjorde våra egna danser och det är nyckeln till min framgång vad gäller koordination, jag har en så lång inlärningsprocess att det är inte klokt. Men när det sitter då svänger det. Att basta efteråt var inte heller dumt.

I lördags var det inspirationsdag på iksu och jag tänkte utmana kroppen och framförallt rygg och nacke som ofta spökar för mig med allehanda varianter av nackspärr, stelhet och huvudvärksframkallning. ”Stark för din kropp” – cirkelträning med enbart kroppsvikter med djur och jägartema, perfekt för mig! (men hur starka var vi på skolgympan egentligen?! Spelade fotboll med krabbgång. Jag kan nu meddela att krabbgång är jättejobbigt, speciellt baklänges!)

Ett pass med yoga, följt av ”organic bodywork” som är ett koncept med helhetstänk. Enbart kroppsvikter där också med fokus på rörelse och följsamhet. Liknande bodybalance men andra övningar som kändes roliga och nya, inte bara gamla hederliga solhälsningen och krigarna. Avslutningsvis hade jag bokat in mig på yinyoga, som jag läst om i en tidning kunde bota smärta. Yinyoga är mycket meditation, väldigt lugnt och mycket hjälpmedel såsom filtar så man inte ska hinna bli kall. Efter hela den långa dagen så valde instruktören också att fokusera på just avslappning, meditation och stretch i de viktigaste områdena vi har både fysiskt och känslomässigt – höftpartiet och ryggen. Vi satt säkert 5-10 minuter i varje position och det hann göra både ont och vara lite skönt och direkt efteråt kändes kroppen som en 80-åring. Men när jag vaknade på söndagsmorgonen var jag som en gelegodisgubbe som gick att böja åt alla håll. Vilken skillnad! Träningsvärk utan dess like, men rörlighet i nacken som en duva. Inget ont som inte har något gott med sig….

Jag hoppas fler vågar prova på olika saker, följ med en kompis eller gå själv, för det är så roligt att upptäcka nya träningsformer! Det kostar inte mer än tiden, gärna några gånger så man hinner komma in i det. Allt är krångligt i början. Jag får ofta höra ”bodypump är inget för mig för jag gillar gymmet”, och så när de väl kommer på pass ”herregud så jobbigt, det här känns som jättebra komplement till min gymträning!” och så kommer de igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s