Förra torsdagen fick jag feeling att baka fredagsfika och testa några av våra produkter från SelectedSeven. Jag utgick från ett recept i Icas bok ”kladdkakor” av Maria Öhrn och testade mig fram till tre olika varianter.
Jag dubblade receptet och fick samma antal, 14 st, som för en sats…. Använde stora formar, dessutom i muffinsplåt så de inte flyter ut. Lätt att grädda, paketera och diska!
Detta använde jag:
- 200 g mjölkfritt margarin
- 4 ekologiska ägg från frigående höns
- 5 dl ekologiskt strösocker
- 3 dl ekologiskt vetemjöl
- 4 msk Monbana kakaopulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Smält margarinet på svag värme, vispa ägg och socker poröst och rör ner margarinet. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i till smet. Fyll i formarna till ca hälften.
Fyllning:
- Hackad vit mjölkfri choklad från bonvita
- Mjölkfria chokladdroppar från moo free
- Hackade nötter
Strö på fyllningen i formarna, separat eller blandat. Var noga med hackning och hantering av nötterna om någon nötallergiker ska bjudas på de andra sorterna! Grädda ca 15 minuter i 175 °C.
Resultatet blev otroligt goda mastiga chokladmuffins, lite kladdiga och sega, med tre lika goda men olika varianter av fyllning. Vit choklad är alltid gott som ”pricken över i:et” i bakning, de ljusa chokladdropparna smälte och skapade en fudgekänsla över de riktigt chokladsmakande muffinsen och personligen älskar jag salta jordnötter i kombination med choklad!
Något för alla smaker och allergier, behöver jag tillägga att de gick åt som choklad i solsken?
Oj vad gott det ser ut! Roligt att du hittat choklad (god!) som du kan äta! 🙂 Kram