Om GRIT Strength

En utlovad utvärdering om morgonens äventyr, 30 minuter GRIT Strength på Träna, mitt gamla gym där jag svettats många timmar. Öppet hus och loppis och ny release på detta styrke/kondispass som sägs vara grymt jobbigt. Ett Les Mills-pass som är relativt nytt och började på iksu och träna i år om jag inte minns fel. Något för de som tränat länge, vill jobba intensivt och har koll på en hel del rörelser och teknik för fort går det. Högintensivt och som helt grön hade jag ingen aning om ifall vi skulle använda vikter eller kroppsvikt, stå på stället eller röra oss koordinerat men jag kände igen de flesta övningarna från bodypump och gammal hederlig fysträning med basket- och fotbollslag och självklart guidade instruktören oss. Dessutom för dagen en extra instruktör som gjorde att vi hade två personer att kolla teknik på och han gick även runt och peppade och gjorde high five mellan låtarna! Stämningshöjare! Sex låtar var alldeles nog, om än jag tror att man kan ta ut sig betydligt mer om man kör passet några gånger, var säkert femton år sedan jag körde ”burpees” och då hette det grodhopp med armhävning. Svettigt och precis vad min kondis behövde, skönt att få spänsta iväg på höga hopp och känna att åratal av basket gör att benen fortfarande är i stort sett outtröttliga på upphopp. Men det är min bakgrund, ganska högintensiv vad gäller träning. Mer och mer går gruppträningen mot svårare övningar och högre intensitet och jag är lite kritisk mot utvecklingen eftersom de allra flesta också sitter stilla allt mer. Vi tränar kanske mer, visst, men det är fortfarande väldigt lite funktionellt och många har inte så mycket grundläggande träning med sig i bagaget. Har man tränat gympa eller fotboll i tio år har man hunnit prova på en del och fått kroppskontroll, men för alla som inte utfört så regelbunden träning kan det vara svårare. Det är dock jättekul att så många tränar och att passen blir tuffare och tuffare, klart jag och alla andra som gillar gruppträning vill ha utmaning!

Precis som jag skrivit att det är svårt hitta träningskläder på loppis och second hand så hade Tränas instruktörer loppis i en av salarna idag. Träningstajts med ”träna” på som jag suktat efter länge, en cykelväska för träningsgrejer som jag verkligen känt mer och mer behov av senaste veckornas cyklande till simhallen, ofta efter jobbet eller via någon annanstans, och så en riktigt snygg vindjacka från Nike och Les Mills. Kan inte bli bättre.Vill bara träna mer och mer. Gjorde ett test på iksus hemsida igår om hur jag borde lägga upp min träning. Hör och häpna, svaret blev ”mer kondition”….. Klartecken från min idrottskunniga läkarkompis igår att det är inga problem vad gäller (läs: jag kan inte längre skylla på) mykoplasman, så det börjar väl bli dags testa alla nya kläder och all energi utomhus i löparspåret snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s