Om det hänger på tekniken

Ja, jag har tyckt det går så långsamt och får lätt ont i ländryggen att jag köpt skejtskidor. Ungefär så presenterade jag mig ikväll på IFK Umeås skidskola/teknikträning för vuxna när det blev min tur berätta vad jag förväntade mig av kursen. Jag vill verkligen förbättra tekniken, och jag har varit på några skidkvällar och det är så nyttigt men det går så snabbt att glömma bort eller inte ta sig tid att träna nästa gång. Det har verkligen gått upp för mig och mina vänner att trots att ha växt upp med skidor är det aldrig någon som direkt har instruerat någon teknik, inte ens på skolgympan. Är det inte konstigt ändå? ”Ut i spåret bara. Det är bara å nöta.” Alla som var bättre sades ha åkt många många fler mil. Jahapp.

Så trots att jag just börjat skejta och verkligen gillar det tvekade jag inte att tacka ja när det kom en reservplats från ett återbud på skidkursen. Det var verkligen kul! Vi fick se på film med grunderna i skidteknik, leka svanskull (på skidor alltså!), stafett, teknikträning utan stavar och sedan teknikövningar med stavar. Diagonal var temat idag. Precis som att ”gå i basket” eller ”gå i fotboll” som jag gjort så många, många år. Nu går jag alltså i skidor! (dock inte som ordvits för det är precis raka motsatsen som är syftet)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s