Scoutgodis

Finns det något godare att ha med sig ut på utflykt?
Kärt barn har säkert många namn, jag kallar det Scoutgodis för det var vad det kallades där och då jag lärde mig – i scouterna i unga dar, när det var dags för hajk.
Hackad choklad, nötter och russin.
Jag tar såklart mjölkfri choklad, gärna mörk och den här gången med lite hallon i.
Favoritnötterna cashew och mandel, men går bra med vilka nötter som helst. (naturella)
Och så energibomberna russinen sist men inte minst.

20120309-130717.jpg

2 reaktioner till “Scoutgodis

 • Sv; Hej, vad kul att du hittade in till mig! Ang soya- och havremjölk så tror jag det är fullt utbyttbart mot vanlig mjölk. Till saken hör dock att jag alltid bakar med laktosfri mjölk eftersom min pappa är laktosintolerant, så jag gör det av vana. Den mjölken är fullt funktionell iaf. Det är inte så ofta mjölken har en speciell egenskap som krävs för att ett visst bakverk eller liknande ska bli bra. Kom gärna med specifik undran om du har någon sån, så kan jag svara mer direkt på just det bakverket 😉 (var glad att du tål ägg..för där finns det däremot inget substitut 😉 )

  Kram Mary

  • sant om ägg!
   vet sen tid som pizzabagare (!) att ingredienserna påverkar varandra om ljus, fluffighet etc. men är ingen rutinerad bagare som t.ex. mormor och hennes generation som ser direkt vad som behövs mer av.
   Ska kika runt och se vad som ska testas, kanske till mello imorrn! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s