Indiankur

Jag har ont i halsen. Vaknade med den klassiska känslan av tjock, som toppen på att det regnat hela dan och allt ändå känns höstsnuvigt.

Bästa bästa mot det är nåt som min värdmamma i Quito gjorde åt mig och lärde mig göra när jag blev förkyld där eftersom det var svinigt kallt på nätterna: citron & kanel-te

Såhär enkelt är det:

koka upp citron, hela kanelstänger och socker/honung i ca 5 minuter. Låt stå i ca 5 minuter. 

Med förvarning om att det inte alls är så hälsosamt för njurarna att dricka för mycket, speciellt inte om man har färska grejer, så ska man dricka en stor kopp när man redan är nerbäddad i täcket, som en kokong och på så sätt få upp kroppstemperaturen och svettas ut allt (och kokongen hjälper till hålla inne värmen så man driver ut mer) så vaknar man som ny!

 

5 reaktioner till “Indiankur

  • Jag älskar kanel-te och nästa gång ska jag testa din version med citron i! Jag brukar själv göra te på kanel, färsk ingefära och svartpeppar..men nu var det ett tag sedan..men från och med nu ska jag bli bättre på att göra egna nyttiga teer på kvällarna. Tack för påminnelsen och hoppas att ”brygden” gjorde susen!;) PS! Älskar att du kallar den för Indiankur! Indianer är ett klokt släkte! =)

  • Hejhopp kusinvitamin! Inte trevligt att vara sjuk, så jag hoppas att du kryar på dig snart! Här hemma är både jag och Ockra lite låga- Ockra med sitt rosa bandage och jag med min tandvärk. Men imorgon blir det operation och kurering i Ammarnäs och sedan nästa torsdag så åker jag ner till Göteborg! =) Får nycklarna till lägenheten på fredag och har jobbintervju på lördag =) Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s