Skördetid!

Vilken härlig tid det är just nu! Här i Umeå närmar det sig frostnätter, det har till och med varit lite frost någon morgon men än så länge har det inte varit för mycket. Jag skördade de sista (antar jag) squashen på lotten i helgen och trots att både jag, mina föräldrar och brorsan ätit så har vi massor kvar. Snacka om tacksam gröda. Jag gillar den bäst stekt i bitar eller skivor, antingen till pasta, blandat med andra grönsaker eller till lax. Jag har även serverat den som tillbehör till färskpotatis när jag storstilat bjöd på helt närodlad måltid på balkongen och fick höra allt om min kompis vandring runt Mont Blanc och när vi ätit oss proppmätta youtubade vi tills det blivit mörkt hur man knyter amplar. Mina tomater trodde jag inte mycket på, de flesta torkade ihjäl i juli när det var som varmast och jag var bortrest nästan konstant men den största den har haft några kartar och när jag tog in den för en vecka sen knoppade det ut flera stycken till! Så än lever skördetiden. I år har jag inte plockat någon svamp men lite blåbär blev det. Jag glömmer alltid bort vilken tid det ändå tar att rensa sen, men vilken rikedom det är att fylla frysen med bär och ta en kvällspromenad och rycka upp färska morötter! 

img_5591img_5578img_5576

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s