Juldagen

Juldagen, är det kanske den bästa dagen på hela julen? Vi firade julafton förra helgen innan Macke och Sofie åkte till Falkenberg så julafton var en ovanligt lugn dag. Ändå så njuter jag idag av ännu mer lugn, jag sov länge och bakade scones med saffran till frukost, läste min julklappsbok och nu har jag precis kommit in efter ett varv längdskidor på Olles spår och fikar varm choklad och lussebullar. Det är omkring -7 grader och snö, så det är riktigt mysigt här i Umeå och skidspåren var fina om än lite barriga och isiga men vem kan klaga på drygt 11km natursnö att det är lite barr och is?

Julafton spenderades i min nya lägenhet, så kul att få vara här! Den är precis iordning och jag hann bara klä granen och lägga ut en bild på instagram så var det dags för uppesittarkväll.

Vi åt julmat till lunch, faktiskt mest de sillar som blivit kvar sedan vår riktiga julafton, och sen till middag då gjorde vi ett alternativt julbord. Rostbiff, potatissallad och massa tillbehör och ett gott amaronevin. Ingenting som nån behövde fixa med, allt var inhandlat dagen innan och oj vad gott. Det var ingen dum idé med alternativt julbord inte. Sen såg vi tomten är far till alla barnen (igen) och det var den julafton. Såhär fina var våra tre små kompisar, stortjejerna har varsin tomtedräkt och i år fick Charlie en likadan. Hur söta?! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s