Att tänka på ett varmt ställe

Idag kom vintern tillbaka i Umeå. Vi hade katastrofövning på bygget så vi var ute nästan hela eftermiddagen och efter att ha stått och huttrat ett tag bestämde sig vädergudarna för att det räcker inte med snöblandat regn, vi skickar lite hagel. Började tänka på badkaret och på vad jag skulle äta till middag. En het kycklinggryta vore gott. Sagt och gjort, jag cyklade inom ica på väg hem och handlade och lagade en chicken tikka masala. När jag fortfarande inte fått upp värmen så började jag spola upp ett bad och började försöka tänka på något varmt, nån stund då jag verkligen önskat att det skulle varit svalare. Först kändes det omöjligt men sen kom jag på det, vår lilla stuga i Gardasjön! Campingstugan jag och Maria bodde i en vecka, första kvällen vi kom dit och det var en tryckande värme. Jag brukar ha lätt att sova vartsomhelst men till och med jag vaknade, låg och snurrade och gick till slut upp. Fick nästan panik, det gick inte att ta vägen nånstans. Som att försöka sova i en bastu, förutom att känslan i bastu brukar vara oj, vad härligt här kan man ju nästan dåsa till så skönt det är. Mer i stil med, tur att jag inte kan somna för om jag somnar då dör jag nog.

Sen tog jag till ytterligare ett knep jag har som vanligtvis är irriterande för jag blir svettig – jag tog fram dammsugaren. Det hjälpte så nu har jag nästan fått upp värmen igen, är glad i sinnet av tankarna på semestern för det var bara en natt som var sådär jobbig, resten var okej varmt och hela semestern var helt fantastisk. Och i sommar ska vi på ännu en. Badet är uppspolat, lägenheten är dammsugen, kycklinggryta i matlåda. En bra torsdagkväll!

IMG_8593

4 reaktioner till “Att tänka på ett varmt ställe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s