På plats i Hemavan – kallt och strålande sol

IMG_1460.jpg

Jag är på plats i Hemavan, åkte med bussen imorse och tyckte det var supersmidigt att inte behöva byta. Nästan sex timmar med varma busselement men makalös norrländsk vintermorgon. Så otroligt väder! Närmare minus tjugo grader kallt och strålande sol genom hela Västerbotten.

När jag checkat in på högfjällshotellet packade jag upp och svidade om till skidkläder och gick till Kungsleden alldeles här intill. Har velat skejta till kobåset länge och äntligen var det dags. Aningens kärvt före och min kondis och teknik var inte den bästa efter förkylningen och längesen jag skejtade så det blev en hel del ettans växel. En och en halv kilometer ganska brant uppför, sen kommer belöningen. Jag åkte inte hela vägen eftersom det höll på att bli mörkt så mer om själva turen en annan gång då jag gett det en ny chans. Magiska vyer fick jag iallafall och det känns så skönt att vara tillbaka här! Ser fram emot utförsåkningen i helgen också, nu har våra gäster anlänt och vi kör igång imorgonbitti.

Avslutade kvällen med en souvasburgare från Ammarnäs på hotellet, kände mig som hemma! Satt riktigt fint efter en lång dag med först buss och bara småätande och sen en eftermiddag med skidor utan mat alls.

img_1464

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s