Bästa fredagspizzan

Bästa pizzan är den som bakas i bagarstugan. Vi har bakat kakun idag och avslutade dagen som vanligt när bagarstugan ändå är uppvärmd med pizzakväll. Degen blev riktigt bra ikväll, mitt gamla recept är sen länge övergivet till förmån för varianter som behöver jäsa kortare (läs: mindre än 12 timmar), så pizzorna gräddades fint och blev supergoda. Fortfarande använder jag dock ingen kavel, den principen ger jag inte vika på. Att andra gör det får jag förstås acceptera, det går riktigt bra för oss alla må jag säga! Tänk att det är tretton år sedan jag var i England och lärde mig. Det betyder att vi tränat regelbundet i bagarstugan i ungefär tio år, inte konstigt att vi blivit bättre! 

Annars har näst sista dagen på året börjat med regn men avslutades tack och lov med snö igen. Skidåkningsljuset regnade bort så jag tänkte gymma men somnade med Charlie i soffan istället. Ikväll har jag youtubat e-sport och bokstavligt talat upptäckt en ny värld. Jag hade ingen aning om att det fanns gamers som spelade in sina matcher och la ut på nätet och att det dessutom är många som tittar. Varför tittar man inte på vanlig fotboll? Eller spelar dataspelen själv? Säger hon som snart är inne på sitt tionde år som bloggare… Kanske jag som borde uppgradera mig?

2 reaktioner till “Bästa fredagspizzan

  • Så intressant att läsa om pizzabakningen! Min sambo älskar att baka pizza och gör det i snitt en gång i veckan… Blir bra på pizzastenen i vanlig ugn. Och godast med buffalomozzarella 😉

    Men blev nyfiken, varför ingen kavel? Vad är det hemliga knepet?

    • Åh så gott! Vi har också pizzasten faktiskt i bakugnen för att slippa stenskarvarna som är lätt att det råkar bli hål i pizzan. Att baka pizza med händerna är bara att det känns mer genuint, hantverk och är upplärd så av pizzabagare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s