Poliskontroll, miljöbov och efterlängtad bastu 

Igår var en sån där dag då allt gick i rasande tempo och flöt ihop med varann. Jag skulle slänga skräp och blev stoppad av poliskontroll, bakom Ica maxi. Det är ju vanligt att göra saker en ångrar på fyllan, men är slänga skräp på återvinning eller storhandla något av dem? De kanske tar många otippade där vad vet jag. Första gången för mig som jag fick blåsa faktiskt.

Senare skulle jag köra lite mer som jag rivit och rensat ur badrummet och for till Klockarbäcken, kom nån minut försent och hann precis till då de höll på stänga grinden. ”Ursäkta är det helt kört att få slänga två säckar i brännbart?”

”Ja, åk till Gimonäs de har öppet”.

Visst har vi regler i Sverige och de ska förstås följas, så har vi ju bestämt. Men ändå. Istället för att öppna grinden och låta mig slänga, det hade tagit högst en minut, så var hans förslag att jag skulle köra 5km genom stan till andra sidan och slänga på den ÅVC. Jag har en hypotes som kan vara helt felgrundad men mina empiriska studier visar hittills att de som jobbar på återvinningscentralerna har inte sökt de jobben för att de älskar att jobba med service. Tydligen inte för att de vill vara miljöhjältar heller.

Bilden är en gammal, i själva verket är det så galet novembermörkt och regnigt och dimmigt så det är hemskt att vara ute. Ingen ser nånting, varken bilar, cyklister eller gångare och minsta lilla utomhus är det som att stå i en blomspruta, regn från alla håll. Dagen slutade iallafall med att jag hade ett Mojo Flex på SPA och satte mig sedan i bastun, oj så efterlängtat!

2 reaktioner till “Poliskontroll, miljöbov och efterlängtad bastu 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s