Om Umeå fashion week

vcvzxyxwm6xcibn7kxx1

Umeå fashion week är igång och årets tema är hållbarhet. Det gillar jag! Det temat smögs igång förra året då man tog ett rejält omtag på Umeå fashion week och i år fortsätter det temat eftersom det är en så viktig fråga och den är aktuell i Umeå inom andra branscher. Dessutom har det just varit SEE-hållbarhetsveckan som nu övergår i modeveckan.

För några veckor sedan var jag bjuden på en pressfrukost för att få veta lite mer och det var intressant få höra mer om tankarna bakom veckan och hur de jobbar. Jag är ju inte precis någon utpräglad modebloggare men jag fastnade direkt för beskrivningen av hållbart mode, jag älskar second hand, fynd, det som håller länge och att kunna fynda något som matchar massor med annat i min garderob. Jag har en liten egen kampanj som jag inte ens berättat om för någon som jag kallar snyggseptember som går ut på att anstränga mig lite extra, från semesterlunk till höstfin. Faktiskt har en jobbarkompis kommenterat att jag varit ovanligt välklädd! (sen blev jag förkyld och ganska många jobbarkompisar kommenterade att jag såg risig ut, men det var inte klädernas fel)

Det är mycket som händer och idag på morgonen och till lunch är det stora dragplåstret med föreläsningen ”Säker stil” med Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret som guidar hur man bygger upp en stilsäker garderob som man både trivs i och som håller i längden. Det är tyvärr slutsålt, annars hade jag nog försökt flexa och gå på den. Hedvig Ander från gokväll på ”Gör om dig” gör om någon, Johanna N som är umetjejen bakom smyckesmärket Johanna N och som marknadsför begreppet slow fashion har bokrelease, det är tävlingar, kostymutställning från Norrlandsoperan på mimer Elite hotell, tävlingar, modevisningar m.m. Dessutom kan man köra yoga på mornarna 9.00-9.20 med Yogastudion på Elite hotel Mimer! Helt gratis!

Hela programmet finns på den officiell hemsidan är www.visitumea.se/umeafashionweek och det finns även en egen hashtag i sociala medier #ufw2016

dsc1586_redBild från pressfrukosten på Tonka i MVG lånad av Moa som också var där och som vanligt tog snyggare bilder än mig

yogastudion-umea-fashion-week-elit-hotel-mimerOch den här bilden är lånad av yogastudions instagram @yogastudionumea

 

2 reaktioner till “Om Umeå fashion week

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s