Om en dag på Hurtigrutten


Den här dagen alltså, den här resan. Vi har helt osannolikt tur med vädret! Imorse startade vi från abisko och lapporten och körde ännu längre norrut mot Norge och Harstad där vi klev på Hurtigrutten. 

En dagstur runt lofoten och inga bilder kan beskriva hur fint det är. Jag har tittat och fotat som en galning och vi har njutit och nypt oss i armen att vi haft sån tur. Jag har till och med sett örnar och en val. Äntligen! Tredje gången gillt och ingen aning om vilken sort för jag såg bara ryggfenan men har på foto så ska forska mer i det när jag kommer hem. Förmodligen en vikval eller med lite otur en tumlare (de räknas inte som val tror jag). Knappast en späckhuggare även om fenan har rätt form, de är inte såhär långt in på sommaren (har varit här på valsafari och vi såg inga valar men lärde oss massor om dem). 

Nu är vi på torra land igen och inkvarterade i kabelvåg, imorgon blir det upptäcksfärd på lofoten!

3 reaktioner på ”Om en dag på Hurtigrutten

  1. Wow! Jag skulle verkligen vilja åka till Nordnorge igen, har bara varit där som barn och då uppskattade man ju inte riktigt naturen (och minns den ännu mindre). Hurtigrutten är en sån sak alla borde göra en gång i livet känns det som!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s