Om nordic walking vid Gardasjön

Idag har det varit minst sagt omväxlande väder, imorse vaknade vi tidigt och väntade på vind men precis vid åtta brakade världens oväder loss med blixtar dunder och regn. Så det var bara att traska upp och laga en till kopp kaffe och sitta på uteplatsen och läsa. Kring lunch sprack det upp och i eftermiddag gick vi en tur för att titta på omgivningarna.

De gör mycket reklam för ”nordic walking” här, vilket är stavgång. Vi valde en slinga som skulle vara lätt och fnissade lite till att det då verkligen inte kan översättas med att vandra i norden. För det första är vi inte ens helt säkra på att vi gick helt rätt trots att vi hade karta för vi såg inga markeringar och pulsklockan visade betydligt längre än informationskartan (inga snitslade träd eller målade stenar alltså). För det andra var allt på asfalt och ingen trottoar, som tur är verkar igalienarna ändå vana på att vara uppmärksamma. Utsikten var dock strålande och vi blev mycket nöjda över vår utflykt!

Kiwiträd! Har jag aldrig sett förut
Ön är ett bra riktmärke på var vi bor

Ingen trottoar och ingen cykelbana…Det var någon slags byafest igår, därav alla vimplar tror vi. Eller så är det alltid såhär fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s