Om när allt blev sommarfint

img_7801

Idag var det äntligen sommarväder, riktigt kanonvarmt och strålande sol från klarblå himmel. Jag satt ute på lunchen och hade några ärenden efter jobbet innan det var dags för den årliga inför-sommaren-städningen med grannarna. Det är lika mysigt varje gång, folk verkar försöka smita undan dylika gårdsstädningar men här är det helt ärligt bara trevligt och det blir så fint! Vi håller på och renoverar lite i korridorerna också så det blir extra fint i år, och att det dessutom är så fint väder är pricken över i. Visserligen hade det varit kalas att spontant åka och premiärbada i älven eller sitta på en uteservering med något gäng men det blir imorgon.

Ärendena ja, det var en påminnelse om att AC framstår som en mänsklig rättighet när det plötsligt blir kanonvarmt och jag har bilen ute på parkeringen på campus hela dagen. Hann inte till det roliga ärendet, mitt nya objektiv till kameran (nygamla, beställde ett likadant som jag var nöjd med tills jag efter flera års flitigt användande tappade det i golvet) utan det blev ärenden modell dyra och ganska tråkiga:

  • beställt soffa och betalat en del, men får den inte förrän om jättelänge (typ OS eventuellt, fotbolls-EM är bara att glömma)
  • kattsand
  • kattmat
  • bensin

Jippie. Slängde ner ett par turkosa ljuskoppar på Mio bara för att muntra upp och fira att jag äntligen bestämt soffa iallafall.

När gårdsstädningen var klar fortsatte jag av bara farten och vallade skidorna inför en sommar i förrådet och plockade bort alla skidor, fordral, valla, järn och ställ. Garaget ska storstädas så det var bra få en spark i baken, de gör ingen större nytta ståendes i hallen såhärårs. Sen planterade jag potatis i pallkragen och har ganska nyss kommit in och det är fortfarande ljust och det känns som jag hunnit ett kvartals hemmasysslor på en kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s